01.jpg

Skapande skola

Under höstterminen 2017 har Helena och Annelie från Skapande skola besökt oss vid tre olika tillfällen.

 SKAPANDESKOLA1-2

SKAPANDESKOLA2-2SKAPANDESKOLA3-2

SKAPANDESKOLA4-2SKAPANDESKOLA5-2SKAPANDESKOLA6-2

Där har eleverna fått prova på olka sätt att mötas och kommunicera genom musik och rörelser. Det har varit uppskattat av både elever och medarbetare.

För mer information, följ länken: http://www.kulturradet.se/sv/Skapande-skola/

 

Balder Daglig verksamhet besöker Kistamässan

Jan från Balder daglig verksamhet besöker Kistamässan. Mässans tema är ”Mat för livet” och Jan provsmakar allt från pizza, glass, bakverk, godis, yoghurt m.m. Vi hade en trevlig dag med mycket nya intryck.

                           mssansentr

janterpizza           kakfat

Sinnesstimulering med musik

Här på Balder Daglig verksamhet Vigelsjö arbetar vi mycket med våra sinnen. Musik upplevs som en lustfylld aktivitet där vi stimulerar bland annat vår hörsel och känsel. Här spelar, känner och lyssnar vi tillsammans på det som vi har runt omkring oss. 

DvVigelsjoNov17

Hösttema på Jollen/Ekan

IMG 1228IMG 1230

IMG 1231IMG 1233

Vi har pratat om hösten och varit ute i naturen och plockat vackra lönnlöv, vi kände också hur det luktade höst. Elev väljer sedan bakgrundspapper och löv till sin tavla. Armar och ben ritades till där elev ansåg att de passade.  Tillbehör såsom ögon, hattar mm applicerades efter eget tycke och smak.

Nu sitter konstverken i vår korridor för alla att se!

Hälsningar F-3 Jollen/Ekan

 

Vi arbetar här enligt Lgr 11 med:

- Olika vädertyper/väderfenomen

- Årstidsväxlingar och kännetecken för olika årstider

- Djur och växter i närmiljön

- Att orientera oss i vår närmiljö

 

 

Tema hygien

På Aktern jobbar vi just nu med ett ämnesområdesövergripande tema om hygien och hur kroppen kan förändras när man blir tonåring.

Som start kom hygienexperten Uffe och hans kompis Bella. Bella hade ingen koll på det här med hur man tvättar sig, hur ofta man duschar eller hur man tvättar sina kläder. Hon fick hjälp av eleverna och Uffe med olika strategier för att komma ihåg hur man gör. Packningslista inför idrotten t.ex. eller ett duschschema.

Det tyckte vi var så bra, så nu har alla ett eget schema till dusch och egna packningslistor inför bad och idrott. Vi kommer också att undersöka olika hygienprodukter och göra marknadsundersökningar.

Aktern

© 2016-2017 •  Balders Hus, Box 482, 761 24 NORRTÄLJE  •  Besök: Baldersgatan 3 •  0176-153 90  •  balderskolan@up.se