02.jpg

Balders hus verksamheter har nya namn

Balders hus verksamheter, som ingår i Utvecklingspedagogik, har fått nya namn. Namnbytet är ett led i att alla Utvecklingspedagogiks verksamheter nu finns under samma huvudman.

De verksamheter som har nytt namn är

  • Balders hus förskola som nu heter Balder Förskola
  • Balders hus grundsärskola som nu heter Balderskolan - där fritidshemmet ingår
    Balders hus gymnasiesärskola som nu heter Balderskolan
  • Balders hus korttidstillsyn som nu heter Balder Fritid
  • Balders hus korttidsvistelse som nu heter Balder Korttids
  • Balders hus dagliga verksamhet Vigelsjö och Bakfickan, som båda nu heter
    Balder Daglig Verksamhet
  • balderskolanmm


Förutom nya namn på vissa av Utvecklingspedagogiks verksamheter har företaget och dess verksamheter också en ny visuell identitet (nya logotyper och färger) som kommer att implementeras succesivt under verksamhetsåret 2017/2018. Ovan kan du se våra nya logotyper.

De nya namnen samt Utvecklingspedagogiks nya visuella identitet beskriver och sammanfattar de 23 år av kunskap och erfarenhet som finns inom företaget och är viktiga symboler för att vi med hjärta och klokhet skapar hög kvalitet och individuellt utformade insatser som bidrar till utveckling, delaktighet och livskvalitet för elever och brukare.

Har du några frågor kring namnbytet är du välkommen att höra av dig till någon av oss.


Carina Köhl, rektor                                            Kristoffer Gustafsson, verksamhetschef
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                              Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Besök från Belgrad

 VisitorsfromBelgrade

Fem personer från Utbildningsväsendet i Belgrad, under ledning av Stevan Nestorov besökte Balders hus som ett led i sitt projekt: "Let's make our Special Education Schools more European". För att kunna göra resan har gruppen sökt stipendium från det Europeiska utbytesprogrammet Erasmus. Därigenom kan man få möjlighet att studera och praktisera i Europa. Erasmusprogrammet har funnits sedan 1987 och möjliggör ett utbyte mellan olika skolor och universitet. Det största intresset låg i möjligheten att genomföra inriktningen Träningsskola som ett alternativ för elever i Grundsärskolan.

Besökarna var mycket positiva efter besöket, där de fick träffa ledning, pedagoger och administration.

Rektor Carina Köhl: - En härlig dag där vi kunde presentera vår verksamhet för en mycket intresserad grupp, som själva har mångårig erfarenhet av särskolans verksamhet på hög nivå i sitt hemland. Att göra presentationen på engelska var väl den största utmaningen, samt att bli filmad i  en rektorsintervju.

Swedish fika tillsammans med potatisbullar gjorde väl att dagen fick lite extra guldkant. Ingen fortsättning är planerad förutom mailkontakt kring kompletteringar på olika områden som gruppen skall rapportera vid hemkomsten.

Vi tackar Stevan Nestorov med kollegor för ett trevligt och lärorikt besök.

 

Utvecklingspedagogik har ny visuell identitet

UPLOGGANY

Vi är glada över att nu kunna presentera vår nya visuella identitet, vilket bland annat innebär nya logotyper, nya färger och nytt formspråk. Ett nytt gemensamt utseende är ett viktigt och naturligt steg, då vi sedan en tid tillbaka har samlat samtliga verksamheter under samma huvudman.

Syftet med vår nya visuella identitet är att öka tydligheten externt för elever, brukare, föräldrar och andra som kommer i kontakt med oss samt att stärka vi-känslan mellan våra medarbetare och verksamheter.

Märket i den nya logotypen är ett hjärta, bildat av de sammanslagna bokstäverna U och P, för att förmedla Utvecklingspedagogiks grundvärdering; att allt arbete i våra verksamheter bedrivs med hjärtat, och att vi bemöter med värme och respekt. Logotypens  glada och pigga färg, ska förmedla bilden av Utvecklingspedagogik som ett öppet och framåt företag med en mångfald av verksamheter och människor.

Utvecklingspedagogiks nya visuella identitet beskriver och sammanfattar de 23 år av kunskap och erfarenhet som vi samlat på oss och är en viktig symbol för att vi med hjärta och klokhet skapar hög kvalitet och individuellt utformade insatser som bidrar till utveckling, delaktighet och livskvalitet för elever och brukare.

Den nya visuella identiteten kommer att implementeras succesivt under verksamhetsåret 2017/2018.

Niklas Ahlström, vd  och Per Ahlström vice vd

Studentlunch 2017

"Sjung om studentens lyckliga dar.."

Torsdagen den 8 juni samlades elever och lärare från våra studenters klasser för lunch i matsalen.

En vällagad trerätters-meny levererad från Rodengymnasiets kök serverades på festdukat bord.

Studentlunch17

Vi tackar våra studenter för tiden här hos oss och önskar lycka till i framtiden!

Bidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser

Tisdagen den 9 maj mottog Balders hus särskola ett bidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser att använda till IP-spelen som är en idrottstävling.

- Vi är så klart mycket tacksamma för stipendiet och ser fram emot årets IP-spel. De årliga IP-spelen brukar var mycket uppskattade av såväl elever som föräldrar. I år har vi infört en nyhet. Efter den gemensamma uppvärmningen startar ett motionslopp för de äldre deltagarna, samtidigt som skolelever mäter sina krafter efter bästa förmåga och förutsättningar i friidrott. Vi är naturligtvis väldigt stolta över detta, säger rektor Carina Köhl

Klicka här för att komma till Roslagens Sparbank och läsa mer

© 2016-2017 •  Balders Hus, Box 482, 761 24 NORRTÄLJE  •  Besök: Baldersgatan 3 •  0176-153 90  •  exp@baldershus.com